Storytelling

Naast mijn werk bij Driving-Fun.com schrijf ik in mijn vrije tijd heel graag mooie verhalen. Niet alleen non-fictie, maar ook fictie. En dat hoeft niet altijd over auto’s te gaan, al speelt dat in mijn portfolio wel de meest belangrijke rol. Zo schreef ik diverse reportages voor Octane Magazine en Driving-Fun (toen dat nog een online magazine was).  Verhalen vertellen doe ik graag en ik vind het leuk om van daaruit mensen mee te nemen in mijn gedachtenwereld, of om een punt te maken. Mijn kijk op de wereld kan ik soms beter verwoorden op papier, dan mondeling. En dat terwijl spreken in het openbaar mij van nature goed afgaat. Zo gaf ik al meerdere lezingen over mijn autosportheld: Carel Godin de Beaufort.

Toch geef ik de voorkeur om te schrijven, want het proces dat je als schrijver meemaakt is fascinerend. Je gaat de wereld op een andere manier bekijken en als journalist durf je vragen te stellen aan mensen die je anders nooit te spreken had gekregen. Het is heerlijk om een beeld te schetsen en een beleving over te brengen door middel van woorden.

Biografie Cor Euser

Naast een aantal projecten waar ik de tijd voor neem (“I’m a writer without a book”) wil ik op korte termijn werk maken van de biografie van Cor Euser. Of ik het boek zelf ga schrijven weten we nog niet, wellicht zijn anderen daar beter in en ga ik de verhalen verzamelen en iedereen bij elkaar brengen om dit tot stand te brengen. Maar Cor is zo’n autosportheld die alles gewonnen heeft wat er te winnen viel en die vol zit met prachtige anekdotes. Toch wordt Cor onderbelicht in de Nederlandse Autosport, terwijl hij racete tegen Ayrton Senna en zijn stoeltje in de F1 afstond aan Michael Schumacher. Wist je dat niet? Nou, dat bedoel ik dus!

De bescheidenheid en vriendelijkheid van Cor Euser is vaak de reden geweest dat hij niet op handen gedragen wordt en liever ‘one of the guys’ is, maar daardoor krijgt hij soms niet de aandacht die hij verdient. Dat wil ik veranderen. Hij hoort in het rijtje Arie Luyendijk, Jan Lammers, Toine Heezemans, Peter Kox, Jeroen Bleekemolen, Jos Verstappen, Tom Coronel en Gijs van Lennep. Om er maar een paar te noemen.  Hollandse Helden, en stuk voor stuk echte professionals die leven voor hun sport. Met zo’n 1000 gereden races, bijna 700 podiumfinishes, ruim 350 overwinningen en 20 kampioenschappen durf ik wel te stellen dat Cor Euser een levende legende is. Hij is naast coureur ook nog de man achter de racende Marcossen. Hij begeleidt coureurs en jonge talenten die 24-uurs races willen rijden. En altijd is er die glimlach met pretoogjes. En dat al 60 jaar lang. Maar vergis je niet, de beste man kan snoeihard racen. Probeer hem maar eens bij te houden!

Advertenties