Rally

BMW 2002 Heritage Cars Geert Kistemaker

Ruim 10 jaar doe ik mee aan historische rally’s. Na een paar overwinningen in mijn allereerste rally’s met de Opel Manta en Opel Ascona van rallymaatje Ruud Bosch had het klassiek rallyvirus definitief toegeslagen bij mij. Niet dat ik meteen foutloos alle trucjes van de uitzetter wist op te lossen, in tegendeel, maar als equipe hadden we simpelweg veel lol en dat smaakte naar meer.

Na enkele rally’s in Normandië met een BMW 2002 (en Marijke als navi) en België (waar alles anders is!) kwam de focus vooral op ééndaagse evenementen in Nederland te liggen, zoals de Nacht om de Lange Jan, Gelderse Valleirit en de Rotarally in Houten (helaas bestaat deze niet meer). Ook reed ik met Teun Dappers (Saab 96 2-takt van Chrome, zie foto boven pagina) en Lennart (Mercedes S-klasse) rally’s in het oosten van het land.

Na een pauze van 2 jaar heb ik deze hobby weer opgepakt met mijn nieuwe rallymaatje Geert Kistemaker van www.heritagecars.nl. Niet alleen wisselen we de auto’s weleens af, de Morris van zijn ouders voor mijn Trabant en natuurlijk zijn ‘café racer’, de BMW 1602 die stiekem een hele snelle 2002 is.  Het doel is om op den duur weer meerdaagse evenementen te gaan rijden in binnen- en buitenland. Geert Kistemaker is gespecialiseerd in de Mille Miglia en verzorgde al vele jaren de service voor diverse internationale equipes. Dit jaar is hij tevens weer meegeweest als crewlid naar het in ons land vrij onbekende evenement: Terre di Canossa.

We zijn fanatiek en balen als we een fout maken tijdens de evenementen waaraan we deelnemen. Ik praat bewust over ‘wij’, want we doen dit spelletje echt samen. Geert rijdt en ik navigeer, maar we besteden veel tijd aan de voorbereiden, het begrijpen van de reglementen en het oplossen van de trukendoos die sommige uitzetters voor ons in petto hebben. Dat laatste lukt niet altijd, maar dan maken we er desondanks een leuke dag van en als het echt de moeite waard is schrijf ik een artikel voor Octane Magazine. Ook schreef ik voor Octane reportages en interviews over de Boucles de Spa en Tulpenrallye. Twee rally’s waar ik graag nog aan deel wil nemen. Niet alleen als navigator!

mobile-journalism

Advertenties