Driver Coaching

Blue Ridge Parkway 2008

Driver Coaching 
Als Driver Coach werk ik in opdracht van de bekende racescholen, incentive bureaus, raceteams en natuurlijk voor de coureurs (in spé) zelf. Als instructeur ben ik sinds 2000 actief met o.a. incentives, demo’s, speciale rijtrainingen, drift- en racecursussen. Naast het verbeteren van de vaardigheden van de rijder, help ik vooral om het gevoel met de auto te versterken. Mijn doel is altijd om iedere rijder meer allround te maken, maar bovenal sneller én veiliger.

Waar ik het verschil maak is dat ik tijdens een privétraining inzicht verschaf in de theorie achter de rijtechnieken en autotechniek, zodat een rijder beter begrijpt waarom bepaalde zaken worden aangeleerd. Rijtijd op een circuit is kostbaar. Daarom maak ik graag een maatwerkplan in overleg met de rijder, waarin de rijtijd wordt benut om te rijden. Daaromheen creëer ik programma dat perfect aansluit wij de gestelde doelen van de rijder én het budget. Van lastige (vrij abstracte) materie maak ik begrijpelijke, hapklare brokken, die we meteen toe kunnen passen in de auto op het circuit. Ook geef ik nuttige tips mee waarmee de rijder een volgende keer zelfstandig vooruit kan.

Ook focus mij op het psychologische aspect dat invloed heeft op de rijder. Concentratie, angst, overmoedigheid of simpelweg vermoeidheid spelen een veel grotere rol bij circuitrijden en racen dan menigeen doet vermoeden. Laat staan dat er aandacht aan besteed wordt. Mijn ervaring is dat de bewustwording hieromtrent iedereen helpt om niet alleen een betere en snellere coureur te worden, maar vooral ook een veiligere rijder. Meer alertheid is altijd goed, maar ook het plezier zal toenemen. Ik heb hiervoor een methode ontwikkeld die werkt. De autosport beleef je intenser, want mijn passie voor de sport werkt aanstekelijk. Dat garandeer ik je!

Privétraining

Je kunt mij inhuren als driver coach tijdens trackdays, testdagen of zelfs complete raceweekenden. Ook drifttrainingen zijn mogelijk met mij als driftinstructeur. Het is altijd maatwerk (op basis van doelen, ervaring, talent en budget) en daarom werk ik met een telefonisch intakegesprek. Voor de één ligt de focus op sneller worden, terwijl de anders juist de basis nog goed wil leren.

Ook kun je mij inhuren als je een groepje vrienden / relaties meeneemt naar het circuit. Heb je geen geschikte circuitauto? Of heb je meerdere ervaren, KNAF-gecertificeerde race- of driftinstructeurs nodig? Dan kan ik dat ook regelen.

ZZP instructeur

Voor o.a. racescholen en raceteams ben ik beschikbaar als instructeur / driver coach. Van eendaagse opdrachten, tot een langdurige samenwerking. Of het nu gaat om een basistraining, een volledige racecursus of een heel seizoen coaching en training, door mijn ervaring ben ik breed inzetbaar.

Samenwerken of inhuren? 
Wil je mij ook af en toe inhuren als driver coach, of wil je structureel samenwerken? Neem dan snel contact op: +31 (0) 627623233.

 

Kies voor de maatwerkprogramma’s van Dennis Drenthe – 0627623233

  • Ervaren driftinstructeur
  • Ervaren raceinstructeur (KNAF gecertificeerd)
  • Instructeur speciale rijtechnieken (incl. security training)
  • Nordschleife expert
  • Geracet in diverse DNRT Cup-klassen
  • Historische autosport (rally- en racen)
  • Video-analyse
  • Data-analyse
  • Onafhankelijk

 

 

Advertenties