Driver Coaching

DFAcademy Masterclass Deel I 2015 Jan Wels Tom Coronel en Cor Euser

Een belangrijk aspect van het doorontwikkelen van rijtalent is de begeleiding door specialisten. Iedereen kan progressie boeken met de juiste informatie en feedback. Wij doen dat bij DFAcademy door rijders te koppelen aan professionals en specialisten uit de autosport. Van data-analyse tot en met het juist (leren) afstellen van een raceauto, tot simpelweg instructies krijgen van topcoureurs die al meerdere malen kampioen zijn geweest op hoog niveau. Waar onze cursusprogramma’s en workshops ophouden, gaan we met op maat gemaakte trajecten verder. Driver Coaching noemen we dat.

Of je nu een amateur autosporter bent die wilt doorgroeien naar de top van zijn klasse, of een talentvolle karter die de overstap gaat maken naar de autosport. Voor iedereen is begeleiding essentieel. Niet voor niets zeggen sommige topcoureurs in interviews dat ze graag beter begeleid hadden willen worden op de momenten dat de kansen voor het grijpen lagen. Sommigen daarvan kunnen rijden als de besten. Niet alles ligt namelijk aan de financiële middelen die nodig zijn om door te breken, of de geluksfactor. En lang niet al het succes is te danken aan puur rijtalent alleen. Het is de mix. Het is topsport. DFAcademy helpt van A tot Z om alles eruit te halen.

27 en 28 maart 2017 087

Als het gaat om Driver Coaching, dan legt DFAcademy de focus op een aantal zaken:

 • Het stellen van doelen
 • Angst en mindset
 • Rijtijd en rijstijl
 • Data-analyse en debriefing
 • Outside of the box training
 • Het delen van kennis:
  • Baankennis
  • Voertuig afstellen
  • PR en Marketing
  • Tips & Tricks

Vooraf maken we een stappenplan op basis van een intakegesprek, budget en beschikbare tijd. Daarna gaan we aan de slag en monitoren we de gemaakte progressie. Eventuele verbeterpunten krijgen extra aandacht tijdens het op maat gemaakte trainingsprogramma. Eerdere resultaten en ervaring vormen slechts de basis voor een toekomstgericht plan. Ondanks dat een carrière in de autosport niet voor iedereen is weggelegd, kun je zowel als amateur als professional een ambitieuze autosportloopbaan nastreven die realistisch wordt aangepakt. Waar bij de één een sprong in het diepe de beste keus is, geldt voor de ander dat kleine stapjes beter werken. DFAcademy helpt je in beide gevallen verder op weg.

Race Driver Management by DFAcademy 

Voor de meer professionele rijders wordt het stappenplan aangevuld met een business plan en zal tevens ook het management van die rijder een onderdeel worden van het takenpaket van DFAcademy. Door middel van diverse samenwerkingen kunnen rijders zowel aan het begin van, als gedurende, hun loopbaan begeleid worden.

Strategische keuzes, de juiste sponsors vinden en het nastreven van sportief succes zijn de kenmerken van goed management door DFAcademy. Je maakt optimaal gebruik van het gigantische, internationale netwerk van Driving-Fun. Niet voor niets is DFAcademy dé Racing School of Champions. Om te kunnen winnen is er meer nodig dan goed kunnen rijden alleen. Daar gaan we werk van maken!

Wil je meer weten, neem dan contact met mij op via: DFAcademy – Racing School of Champions. Onze nieuwe website DFAcademy.nl is binnenkort online.

Advertenties