Driver Coaching

Dennis Drenthe Octane test1

Driver Coaching 
Als Driver Coach werk ik in opdracht van de bekende racescholen, incentive bureaus, raceteams en natuurlijk voor de coureurs (in spé) zelf. Als instructeur ben ik sinds 2000 actief met o.a. incentives, demo’s, speciale rijtrainingen, drift- en racecursussen. Naast het verbeteren van de (rij)vaardigheden van de rijder, help ik vooral om het gevoel met de auto te versterken. Mijn doel is altijd om iedere rijder meer allround te maken, maar bovenal sneller én veiliger. Mijn roots liggen in de schadepreventie en dat sluit wel aan bij het credo ‘to finish first, you first have to finish’.

Waar ik het verschil maak is dat ik tijdens een privétraining inzicht verschaf in de theorie achter de rijtechnieken en autotechniek, zodat een rijder beter begrijpt waarom bepaalde zaken worden aangeleerd. Rijtijd op een circuit is kostbaar. Daarom maak ik graag een maatwerkplan in overleg met de rijder, waarin de rijtijd optimaal wordt benut om te rijden en leren. Daaromheen creëer ik programma dat perfect aansluit wij de gestelde doelen van de rijder én het budget. Van lastige (vrij abstracte) materie maak ik begrijpelijke, hapklare brokken, die we meteen toe kunnen passen in de auto op het circuit.

Psychologische aanpak
Door altijd de focus te houden op het psychologische aspect dat invloed heeft op de rijder weet ik als driver coach veelvoorkomend gemaakte fouten te voorkomen. Concentratie, angst, overmoedigheid, of simpelweg vermoeidheid, spelen een veel grotere rol bij circuitrijden en racen dan menigeen doet vermoeden. Daarnaast is er nog altijd het fysieke aspect, dat daarmee samenspeelt. In de amateur autosport is dit nog altijd onderbelicht.

Baankennis en rijtechnieken bijbrengen zijn vanzelfsprekend als instructeur, maar als driver coach ga ik een stap verder door mensen bewust te maken van hun eigen specifieke kenmerken. Zowel de goede eigenschappen, hun talenten, als de punten waaraan we stap voor stap kunnen werken. Ook geef ik nuttige tips mee waarmee de rijder een volgende keer zelfstandig vooruit kan. Huur mij in als driver coach en ik help je jouw totaalplaatje te perfectioneren. Bocht voor bocht.

3S3A1920

Privétraining door Dennis Drenthe

Als driver coach ben ik inzetbaar tijdens trackdays, driftdagen, testdagen of zelfs complete raceweekenden. Het coachen is altijd maatwerk (op basis van doelen, ervaring, talent en budget) en daarom werk ik met een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

Voor de één ligt de focus op sneller worden, terwijl de anders juist de basis nog goed wil leren.  Met een meer ervaren coureur benut ik de mogelijkheden van datalogging, data-analyse en eventueel video-analyse naast de 1 op 1 instructie in de auto.

ZZP instructeur

Voor o.a. racescholen en raceteams ben ik beschikbaar als instructeur / driver coach. Van eendaagse opdrachten, tot een langdurige samenwerking. Of het nu gaat om een basis circuittraining, een volledige racecursus of een heel seizoen coaching en training om de racecraft van een rijder op topniveau te krijgen, door mijn ervaring ben ik breed inzetbaar. Daarnaast verzorg ik alle rijtrainingen in het Engels, Duits en Nederlands.

Samenwerken of inhuren? 
Wil je mij ook af en toe inhuren als driver coach, of wil je structureel samenwerken? Neem dan snel contact op: +31 (0) 627623233.

 

Kies voor de maatwerkprogramma’s van Dennis Drenthe – 0627623233

 • Ervaren driftinstructeur
 • Ervaren raceinstructeur (KNAF gecertificeerd)
 • Instructeur speciale rijtechnieken (incl. security traDennis Drenthe Octane testining)
  • Nordschleife expert
  • Compleet verzorgde trainingen in Nederlands, Engels en Duits
  • Race-ervaring in Cup-klassen
  • Historische autosport (rally- en racen)
  • Video- en data-analyse
  • Onafhankelijk maatwerk
  • Eigen leermethoden om bestaande benaderingen aan te vullen

 

Heb je een specifieke vraag, stel hem hier: