Dennis Drenthe

2016-10-17 10.15.34.jpg

Naast ondernemer ben ik sinds jaar en dag instructeur en driver coach op diverse circuits. Als hoofdinstructeur bij Driving-Fun.com kan ik mij richten op het ontwikkelen van nieuwe lesprogramma’s en het verzorgen van racecursussen en maatwerk programma’s. Dat doen we vanuit DFAcademy – “Racing School of Champions”.

Naast de instructiewerkzaamheden heb ik de rol als product manager binnen onze organisatie. Dat houdt in dat ik mij bezighoud met business development, de kwaliteit van onze diensten en het opzetten van de juiste marketing & branding. Allemaal zaken die mij motiveren en energie geven. Tijdens de evenementen heb ik vaak de rol als gastheer en instructeur, zodat ik veel in contact sta met de rijders en weet wat hen drijft en waar wij ze kunnen helpen. Ik heb door de link die ik zelf met het circuitrijden en racen heb vaak een adviserende rol waar men gretig gebruik van maakt.

Mindfulness voor Mannen

Informatie uitwisselen, nieuwe dingen proberen (zowel qua voertuigtechniek als rijtechniek) en samen doorspreken wat er beter kan geeft veel rijders terecht het gevoel bij de club te horen die Driving-Fun.com is. Onze DF Trackdays en cursussen staan bekend om de gastvrijheid en de gemoedelijke sfeer. Zowel op als naast de baan is er veel respect voor elkaar en elkaars auto’s. Niet voor niets rijden diverse rijders vele malen per jaar tijdens deze circuitdagen en noemen we het vaak Mindfulness voor Mannen, omdat je tijdens het rijden op een circuit echt alleen maar met het hier en nu bezig bent. Voor randzaken is geen tijd.

Dit zijn allemaal zaken die wij als team koesteren. Soms boekt iemand 1 los uur instructie en krijg je als instructeur te horen dat je iemand in die 60 minuten meer hebt geleerd dan ooit. Niettemin zien we steeds meer vrouwen deelnemen en merken we dat zij, meer dan de mannelijke rijders, open staan voor alle imput die wij kunnen geven om snel en veilig op het circuit te kunnen rijden. Daardoor hebben we als doel om deze kennis en ervaring meer en meer te bundelen, ongeacht of iemand het circuitrijden als hobby heeft, of echt serieuze ambities heeft om verder te komen in de autosport.

Onze DFAcademy workshops, driver coaching en onze racecursussen en masterclasses zijn niet alleen erg leuk om te doen, ze zorgen tevens voor veel progressie. En zodra ik dat zie gebeuren, krijg ik alleen maar meer energie. Iedereen leert iedere dag weer iets bij. Althans, dat is mijn motto. Ook helpen we coureurs met hun loopbaan. Iemand die in de formule racerij net de top niet haalt, helpen we op het juiste spoor te zetten richting de toerwagens, of juist nogmaals een poging te wagen in Amerika waar puur rijtalent je soms een tweede carrièreboost kan geven als professional. Ik nodig je graag uit om te praten over jouw loopbaan in de autosport en de mogelijkheden die ik vanuit DFAcademy kan bieden.

Op facebook en instagram kun je volgen wat ik zoal doe in mijn werk en privé. Naast de leuke dingen die ik met auto’s doe hebben we het thuis met twee prachtige kinderen ook niet slecht. Of ze ooit gaan racen? Geen idee, maar wat ze ook gaan doen, ik hoop vooral dat ze veel plezier nastreven en avonturen gaan beleven. Genieten van het leven is de belangrijkste les die ik hen mee kan geven.

Advertenties