Succesvolle testdag Formule RP1

IMG_20180116_152843_471

De eerste testdag voor de jonge talenten in de RP1 zit erop. Een tevreden initiator, trotse ouders, nieuwsgierige journalisten en een paar (professionele) autosportliefhebbers die dit van dichtbij wilden meemaken sierden de pitstraat. De rijders zelf bleven gefocust, lieten zich graag informeren en instrueren. Schade werd er niet gereden en dat geeft wel aan dat zowel de organisatie als de deelnemers in dit geval zeer kundig te werk zijn gegaan. Voor de één was het de allereerste keer ooit in een auto. Voor de ander was het een kennismaking met single seaters op een vertrouwd circuit. 

In beide gevallen koos men ervoor om op eigen tempo de boel te verkennen op Circuit Zandvoort. Protegé Daan Pijl (foto) ging natuurlijk weer razendsnel en zit nu in dubio: “Ga ik op eigen kosten DNRT en HARC rijden, of moet ik mij nu op het werven van grote sponsors gaan richten?”. Ik reageerde direct: ‘wellicht kan het allebei!’. Ook andere rijders zullen sponsoring binnen moeten gaan harken, willen ze aan deze RP1 klasse deelnemen, maar ten opzichte van internationale kartkampioenschappen is de de sprong niet gigantisch. Als deze Formule RP1 klasse de kans krijgt om zich te ontwikkelen, dan zullen de talentvolle rijders zich zeer zeker in the picture gaan rijden. Dit is wat mensen willen volgen. En daarom moet het gaan slagen.

Hans Hugenholtz (Vicevoorzitter KNAF): “Veel goedkoper dan dit kan zo’n volledig pakket niet worden aangeboden. We hebben rekening gehouden met het feit dat veel ouders wellicht wel geld in de carrière van hun kind willen stoppen, maar veel tijd erin steken is lastiger voor ze. Iedereen is druk. Ook wil niet iedereen thuis met raceauto’s opgezadeld zitten, laat staan dat de logistiek op enthousiasme kan rekenen. Alleen al het laden & lossen vanaf de aanhangers gaat mensen snel tegenstaan. Met deze opzet wordt niet alleen de rijder, maar dus ook de familie ontzorgd”. 

Toen Michael Bleekemolen enkele weken geleden op Facebook aankondigde dat hij een nieuwe Formule klasse wilde opzetten, had niemand verwacht dat het al vrij snel erna werkelijkheid zou worden. Zijn initiatief is in feite de opvolger van de verdwenen kweekvijver die Formule Ford heette. De RP1’s zijn raceklaar en er staat meteen een geweldig concept dat bedoeld is om jonge talentvolle rijders een kans te geven zich voor een fixed price te kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld richting de serieuzere internationale klassen, zoals F4 en verder. In het geval van de Formule RP1 staat de rijder echt centraal en wordt de techniek volledig beheerd door de organisatie.

Dankzij een slim systeem van Arrive & Drive in combinatie met een loting wordt dit een klasse die eerlijker is dan alle anderen. Je racet met dezelfde auto’s, en je wisselt steeds van wagen. Het enige dat je voor iedere race over laat zetten zijn je stoeltje en je bodypakket met persoonlijke sponsoring erop [Sponsors van Nederland let op: Dit is een uitgelezen kans om te laten zien dat je jong talent helpt te ontplooien!]. De rest is uniform en dus gelijkwaardig. Dit is tevens de reden dat de KNAF het initiatief van Bleekemolen direct heeft omarmd. En dat zou de rest van autosportminnend Nederland ook moeten doen.

Meer informatie over de Formule RP1: http://www.knaf.nl/secties/autorensport/nieuws/formule-rp1-de-eerste-stap-naar-succes

Tekst en foto – Dennis Drenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s