Wheels in the West

IMG_6783

Wheels in the West was afgelopen weekend dé plek voor liefhebbers van klassieke auto’s bij mij in de buurt, ’t Groene Hart. In tegenstelling tot Interclassics of Techno Classica hoefden we dus niet ver te reizen. Na 10 minuten was ik bij het fraaie Plantarium, het gebouw waard deze beurs nu voor de eerste keer werd georganiseerd. Veel licht, een hoop bezoekers uit de regio en vooral een mooie mix van fraaie auto’s zorgden ervoor dat iedereen na afloop zei: volgend jaar zijn we er weer bij!

Geert Kistemaker van Heritage Cars had mij gevraagd te helpen op zijn stand. Geen straf, met een Aston Martin DB6, een leuke Morris Minor Series II en een Land Rover Series I om ons heen. Ook de BMW 2002 waarmee we samen rally’s rijden hadden we meegenomen voor de stand van Marcel Valk (www.oldtimerglaspolijsten.nl). Geert is geen handelaar, dus de auto’s zijn niet allemaal te koop. Restauratiemanagement en collectiebeheer is beide meer zijn ding. Daarnaast is Geert Kistemaker gespecialiseerd in klassieke Aston Martins (inclusief de onderdelenvoorziening hiervoor) en de Mille Miglia. Dit zorgde bij veel bezoekers voor leuke gespreksstof! Want zo’n bak ervaring verwacht je eerder bij een oude rot in het vak.

Vanuit de organisatie begreep ik al dat het evenement volgend jaar terugkeert en van de meeste standhouders en bezoekers hoorde ik dat ze er dan weer bij zijn. Het enige dat niet liep was de veiling. Dat is een vak apart en in Nederland mis je vaak de animo die buitenlandse veilingen wel trekken. Dat kan dus beter. De rally die op zondag georganiseerd werd was volgens iedereen erg leuk, maar ik zou ze zelf binnen laten finishen. Dan heb je geen los van elkaar staande evenementen. Bij de Tour of the Century  startten en eindigden we vorig jaar in Werkspoor. Erg gaaf voor zowel deelnemer als toeschouwer. Kortom, Wheels in the West was geslaagd en zal alleen maar leuker gaan worden. De eerste steen is gelegd.

IMG_6791

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s