Racecursus – de twee mooiste dagen

27 en 28 maart 2017 697.JPG

Wat een bruiloft is voor vrouwen, is een racecursus voor mannen. Althans, dat is wat de deelnemers aan onze licentiecursus altijd opbiechten als ze na twee dagen cursus huiswaarts keren. En het is best te begrijpen, want je bent twee dagen alleen maar bezig met wat je het allerliefste doet en waar je als kind alleen maar van kon dromen: racen met snelle auto’s! Daar waar meisjes dromen van die witte jurk en de prins op het witte paard, denk jij altijd dat ze jou bedoelen in die witte raceauto met een paar honderd pk!

Nu doen er ook steeds meer dames mee aan de racecursus en dat maakt het er alleen maar leuker op. Het autosportvirus werkt aanstekelijk en als je eenmaal van dichtbij al het enthousiasme mee hebt gemaakt, dan wil je dat zelf ook ervaren. Dat kan bij DFAcademy heel makkelijk. Je kiest een datum die je past en schrijft je in. Vervolgens word je volledig wegwijs gemaakt in de wereld van onder- en overstuur, ideale lijnen en slipstreamen. Maar ook alle reglementen. Zeg maar gerust dat dat de administratie is van de autosport. Eigenlijk heeft niemand daar zin in, maar het moet wel allemaal kloppen! Bij DFAcademy maken we ook van deze theoriestof een klein feestje, waardoor je al het papierwerk eigenlijk kunt overslaan. Als je het dan toch gaat lezen, dan zul je het door de duidelijke uitleg en voorbeelden van de instructeur sneller begrijpen dan ervoor.

Eén van de leukste onderdelen van de cursus is het oefenen van sprints en oefenraces. Dan krijg je voor het eerst te maken met de spanning die racen zo bijzonder maakt. Je staat naast elkaar op de startgrid en wacht tot de rode lichten uitgaan. Wie is er als eerste weg? Degene met het snelste reactievermogen? Of die auto met 200 pk meer dan de rest? We husselen steeds het startveld, zodat iedereen kan leren aanvallen en verdedigen. Racen is geen contactsport en dus leren we je om soms naast elkaar door de bocht te gaan. Iedereen stapt altijd met een hele grote grijns uit!

DFAcademy biedt de tweedaagse racecursus aan o.l.v. Michel Schaap. Deze tweedaagse cursussen zijn ideaal voor mensen die een clublicentie willen halen, of voor coureurs die graag upgraden naar een EU-licentie. En natuurlijk voor iedereen die beter wil leren circuitrijden. Er is nog plek vrij tijdens de volgende cursusdata, maar schrijf je op tijd in i.v.m. de toenemende populariteit:

Data voor cursussen in het eerste kwartaal van 2018 volgen nog. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s