Octane Magazine 024

001_Cover#24_W.indd

Bansai! De allernieuwste Octane Magazine 024 vloog als een kamikaze de brievenbus in. Klaar om gelezen te worden. Verslonden zelfs. Vooropgesteld dat ik geen enkele voorkeur heb voor een bepaald type auto of merk, vind ik wel dat bepaalde landen excelleren met het bouwen van fantastische rijmachines. Japan is daar één van. Niet alle auto’s zijn gaaf om te zien, laat staan om te rijden, maar voor enkele juweeltjes zou je toch op zijn minst harakiri plegen om er een keer in te mogen rijden.

Gelukkig wordt zo’n ‘kans’ je niet vaak aangeboden, dus des te fijner is dat er autojournalisten zijn die de moeite nemen om jou alvast een indruk te geven van hoe bepaalde auto’s rijden. Ook geven ze met hun rijtesten en verhalen achtergrondinformatie die minder droge kost zijn dan de meeste brochures of handleidingen. Juist door iets verder te kijken dan hun neus lang is en mensen te interviewen die ertoe doen. Dat maakt Octane Magazine voor mij altijd een beter autoblad dan andere magazines.

Octane 024 is extra bijzonder omdat er vrijwel alleen maar Japanse auto’s aan bod komen. Van de nieuwste Subaru STI tot oude Z-cars die als widebody racers Engelse circuits onveilig maakten in de jaren ’70. In Europa zijn Japanse auto’s vaak een wat ondergeschoven kindje, omdat de meesta autoliefhebbers hier doorgaans een voorkeur hebben voor auto’s van het eigen continent, of dat aan de overkant van de Grote Plas. Japanners zijn echter compleet autominded en leveren, anders van vaak gedacht wordt, ook al decennia lang auto’s met een ziel. Je moet ze alleen even leren ontdekken.

Lees daarom deze nieuwste Octane.

http://www.octanemagazine.nl/nieuwste-nummer/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s