Tour of the Century

P1120830.JPG

Op 18 september 2016 organiseert Athlon de Tour of the Century met 100 auto’s van ieder bouwjaar tussen 1916 en 2016. Onze Trabant vertegenwoordigt het bevlogen jaar 1989, want hij is één maand voor de Val van de Muur gebouwd in Oost-Duitsland en in december ’89 op kenteken gezet in de toen rap afbrokkelende DDR. De auto is helemaal origineel en ongerestaureerd. Alle historie zit erbij en door het ‘patina’ heeft de auto veel karakter.

Deze Trabant is intussen bekend van o.a. TV reportages over de DDR en staat als eyecatcher voor het DDR Museum in Monnickendam. 25 jaar na de Val van de Muur zijn we voor Octane Magazine terug naar Berlijn en de eerste eigenaresse gereden. Een week later stond ‘ie te pronken tijdens Festiwall in de Melkweg.

In 1989 was dit eigenlijk al een klassieke auto en daarom hoort dit icoon erbij tijdens de Tour of the Century. Het leuke van dit evenement is dat er gestemd moest worden om deel te kunnen nemen. Gelukkig kreeg de Trabant 215 stemmen, genoeg om andere auto’s uit 1989 achter zich te laten en de jury te overtuigen voor deelname. Geert Kistemaker van  Heritage Cars zal tijdens de rit navigeren. Op 17 september is het mogelijk om in Werkspoor alvast een kijkje te nemen, of anders op 18 september langs de de route te staan. Kijk hier voor meer informatie: http://www.tourofthecentury.com/kijken/.

Volg de Trabant op facebook.com/trabant1989

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Tour of the Century

  1. Pingback: DDR Museum: “Go Trabi Go!” | Now and Then

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s