De kracht van social media

Stolen Porsche 964 found

Vorige week lanceerden wij een Facebookpagina om een unieke Porsche 964 RSR replica terug te vinden. Het bleek een regelrecht succes te zijn. Binnen 24 uur hadden 1000 mensen de pagina geliked, bereikten we ruim 100.000 (!) mensen en was de auto teruggevonden.  Ongekend, de kracht van social media.

Als marketeer en schrijver ben je altijd op zoek naar iets dat de juiste snaren raakt. Je haalt je inspiratie uit vanalles en nog wat, om maar net dat ene tikje emotie mee te kunnen geven in het verhaal dat je wilt vertellen. De boodschap komt nu eenmaal beter over als het mensen raakt. Op flauwekul zit tenslotte niemand te wachten. Althans, dat zou je verwachten (…maar het is dus niet waar, dat garandeer ik je).

Nu we na bijna een week terugkijken op hetgeen bereikt is, dan weet ik wel waarom het een succes is geworden. In feite waren alle ingrediënten in huis om dit te laten slagen. Er was al een maand lang over deze gestolen Porsche gesproken op autoforums, autosites en vooral op de social media zoals Facebook en Twitter. De grote kracht lag in het feit dat deze eigenaar een enorme hoeveelheid foto’s had. Deze foto’s hebben we gebruikt om de pagina mee te vullen. En in de basis was het al een bijzonder verhaal. Veel mensen strijken gewoon verzekeringsgeld op als iets is gestolen, maar in dit geval wilde de Erki, de eigenaar, gewoon echt zijn auto terug. Hij zou hem zelfs terugkopen als dat de enige manier was geweest.

Verder waren er nog een heleboel tips die ervoor zorgden dat iedereen nieuwsgierig werd en zelf ging speuren. Niet in de laatste plaats omdat de eigenaar een beloning  zou uitreiken aan degene met de gouden tip. Waarover ik mij blijf verbazen is de snelheid waarmee alles is gegaan. Binnen 24 uur kan je wereld er heel anders uitzien. 10.000 euro armer, maar dolgelukkig stapt Erki binnenkort weer achter het stuur om tijdens één van onze trackdays te genieten van zijn geliefde Porsche!

Deze Porsche 964 RSR is gestolen in Duitsland, vlakbij de Nurburgring en voor 't laatst gezien in Nederland. Help hem vinden.

Deze Porsche 964 RSR was gestolen in Duitsland, vlakbij de Nurburgring en voor ’t laatst gezien in Nederland. Dankzij onze Facebookactie en een oplettende bezoeker van de pagina is hij teruggevonden in België.

DFtrackdays.com

Porsche 964 side

Porsche bottom

Porsche engine

Porsche front  porsche interior

Porsche 964 rear

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s